Lüks Yatak Odalarında Mutlaka Olması Gerekenler

Yatak odaları, dinmek için fazla zaman geçirdiğimiz alanlardan biridir. Bu nedenle yatak odalarında olması gereken bazı ürünler bulunmaktadır. Elbette yatak odalarında bulunması gereken en önemli ürünler arasında yatak odası takımları ve yataklar yer almaktadır. Lüks yatak odası takımları içerisinde olan mobilyalar önemlidir. Tercihinize göre yatak odası takımları içerisine ürün ekleme veya çıkartma yapabilirsiniz. Karyolanızı, depola ihtiyacınıza göre bazalı veya sandıklı olarak seçebilirsiniz. Yatak başlığı, komodin, şifonyer, makyaj masası, puf gibi takım içerisindeki ürünler oldukça kullanışlı ve olması gereken ürünlerdir.

Yatak odası takımı, yatak gibi temel ürünler arasında halı ve perdeler de yer almaktadır. Halılar ve perdeler her alanın dekorasyonunu tamamlayan en önemli unsurlardır. Halı ve perdenin varlığı odalara yaşanmışlık yatar. Özellikle yatak odası takımlarına uygun olarak seçilen halı ve perdeler yatak odası dekorasyonda çok önemlidir.

Bu temel mobilyaların dışında lüks yatak odası dekorasyonu için yatak örtüsü takımı çok önemlidir. Odanın dekorasyonuna uygun desen ve modelde yatak örtüsü takımları yatak odası tasarımınız için oldukça önemlidir.

Yatak odasında oldukça işlevsel olarak kullanılan abajurlar aynı zamanda dekorasyonun önemli unsurlarıdır. Gece uyku arasında yatak ucunda bulunmasıyla kolay aydınlatma sağlayan, uyku öncesi loş ortam sağlayan oldukça kullanışlı ürünlerdir. Lüks yatak odası tasarımları için olmazsa olmaz aksesuarlardır.

Mimoza New Luxury Yatak Odası Takımı - Lüks Yatak Odaları - Berke Mobilya

Lüks yatak odasında dinlenme amaçlı puflar, berjerler veya yatak ucu bankları oldukça işlevsel ürünlerdir. Bu şekilde oturma alanı dizaynları yatak odası için çok kullanışlı olacaktır. Özellikle bebekleri olan ebeveynler için oturma alanının dizayn edilmesi gereklidir.

Yatak odalarında olmazsa ürünler arasında boy aynaları yer almaktadır. Giyinme ve hazırlanmanın gerçekleştiği yatak odalarında boy aynalarına oldukça ihtiyaç duyulmaktadır. Genellikle lüks yatak odası dolapları kapaklarında boy aynaları bulunmaktadır. Ancak aynasız gardıroplar tercih edecekseniz, ekstra boy aynası almanız gereklidir.

Lüks klasik yatak odası duvarlarındaki aksesuarlar, yatak odası dekorasyonunda önemlidir. Fotoğraf ve tablolar, çeşitli raflar, biblolar ile yatak odası duvarlarınızı canlandırabilirsiniz. Yatak odalarınızın duvarlarında kağıt kullanımı son zamanlarda sıklıkla tercih edilen duvar renklendirmeleri arasındadır. Özellikle nemin az olduğu ve yıpranma riski az olduğu için yatak odalarında duvar kağıtlarının kullanılması oldukça kullanışlıdır.

Lüks yatak odası modelleri, hem işlevsellik hem model hem de renk açısından oldukça çeşitlilik göstermektedir. Lüks yatak odası takımı modeli seçerken öncelikle yatak odanızda hayal ettiğiniz dekorasyona uygun takımın seçilmesidir. Çünkü yatak odasında dekorasyonun ana çatısı yatak odası takımı ile sağlanmaktadır. Diğer unsurlar ise, dekorasyonun tamamlayıcı unsurlarıdır.

Eğer yatak odası yeterli büyüklükte ise ultra lüks yatak odası tasarlayabilirsiniz. Ancak dar alanlarda lüks yatak odası tasarlamak için oldukça hassas davranmalı ve yeteri kadar mobilya ve aksesuar almalısınız.

Lüks beyaz yatak odası takımı, en fazla tercih edilen renktir. Gri tonları, siyah, kahverengi ve ahşap desenleri de sıklıkla tercih edilen mobilya renkleri arasındadır.

Lüks yatak odası fiyatları oldukça değişkenlik göstermektedir. Yatak odası takımı içerisinde olan ürünler, malzeme kalitesi ve model, yatak odası fiyatlarını etkileyen unsurlardır.

Yatak odaları dinlenme için yoğun zaman geçirilen yerler olduğu gibi giysiler gibi birçok eşyanın da depolandığı, saklandığı alanlardır. Bu nedenle seçilen yatak odası takımında bulunan gardırop, şifonyer, komodin gibi mobilyaların sizin ihtiyacınızı karşılayacak şekilde seçilmesi gereklidir. Yatak odası gardorapları model olarak çok çeşitlilik gösterirken, raf düzeni olarak ta çeşitlilik göstermektedir. Eşyalarınıza uygun raf düzenine sahip gardırop ve diğer mobilyaları seçebilirsiniz.

İnci Luxury Yatak Odası Takımı - Lüks Yatak Odaları - Berke Mobilya

Klasik Evlerde Sonbahar Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yazın bitişiyle beraber evlerinde sonbahar esintisi isteyenler dekorasyon önerileriyle salonların ve diğer alanların stilini değiştirmeye başlıyor. Yaşam alanını sonbahar dekorasyonuna hazırlamak isteyenlerin öncelikli tercihi olan kahverengi tonlarındaki mobilyalar, özellikle de klasik evlere uyum sağlıyor.

Klasik ev dekorasyonu modellerinde sıklıkla karşımıza çıkan kahverengi mobilyalar, ciddiyet oluşturmak isteyenler için oldukça ideal. Ayrıca diğer renklerle kolay kombinleme imkanı sunduğundan kahverengi tonları dekorasyonda kolaylık sağlıyor. Özellikle salonlar için en ideal tonlardan biri olan kahverengiyi doğru şekilde dekore etmek son derece önemli.

Evin hakimiyet alanı olan salon dekorasyonu, pek çok ev sahibi için dekorasyonda öncelikli yere sahip. Daha ağır bir kimlik kazandırmak istediğiniz salonlar için tercih edebileceğiniz kahverengi mobilyalar, klasik aksesuarlar ile daha ışıltılı ve gösterişli hale gelebiliyor. Klasik salon dekorasyonu için uygun obje ve aksesuar seçimi oldukça önem taşıyor. Sonbahar dekorasyonu için tercih ettiğiniz kahverengi mobilyaların yanına altın varaklı aksesuarlar kullanabilir, kontrast oluşturacak tonlara yönelebilirsiniz.

Retro stilin vazgeçilmez rengi olan kahverengi, vintage dekorasyonları rahatlıkla yapabilmenize imkan tanıyor. Bu nedenle kahverengi ile uyum yakalayan yeşil, turkuaz, bej gibi tonları dekorasyonda kolaylıkla kullanabiliyorsunuz. Sadece salonlarda değil, evin diğer alanlarında da sonbahar dekorasyonu stilini benimsemek istiyorsanız yine bu tonları kullandığınız objelerle evi dekore edebilirsiniz.

Doğal bir görünüm yakalamak için ahşap mobilyaları tercih edebilir, dekorasyona renk katmak için yeşil bitkileri evin uygun alanlarına yerleştirebilirsiniz. Sonbahar dekorasyonunun trend rengi olan kahverengi mobilyaları klasik çizgilere sahip tasarımlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Açık renklerle kombinleyebileceğiniz bu mobilyalar evinizin daha aydınlık ve ferah gözükmesini de sağlayacaktır. Böylece daha huzurlu yaşam alanlarına sahip olabilir, sonbahar trendiyle misafirlerinizi de büyüleyebilirsiniz.